Opiniebladen

Een opinieblad kleurt het verhaal achter de nieuwskoppen. Geen droge opsomming van feiten. Maar een onderbouwde mening over wat er gebeurt. Waar gaan we heen? En hoe kunnen we bijsturen? Een opinieblad geeft een antwoord op deze en andere vragen.
Bekijk bijvoorbeeld Lust for Life Magazine: de opvolger van het befaamde Revolver Magazine. Met schitterende reportages over alle grote muzikale helden van weleer en de bands van nu, die wel eens zouden kunnen uitgroeien tot de helden van de toekomst.

Opiniebladen aanbiedingen

Een opinieblad kleurt het verhaal achter de nieuwskoppen. Geen droge opsomming van feiten. Maar een onderbouwde mening over wat er gebeurt. Waar gaan we heen? En hoe kunnen we bijsturen? Een opinieblad geeft een antwoord op deze en andere vragen.

Geef een opinieblad cadeau

Kent u iemand die zich graag verdiept in economische, politieke of sociale vraagstukken? Geef een opinieblad cadeau. Ieder nieuw nummer is een nieuw cadeau om even bij stil te staan.
Een cadeauabonnement stopt altijd automatisch.

Veelgestelde vragen

Er zijn verschillende populaire opiniebladen in Nederland. Enkele bekende titels zijn De Groene Amsterdammer, EW Magazine (de opvolger van Elsevier Weekblad), Vrij Nederland, HP/De Tijd en Quote.
Ja, er zijn zeker tijdschriften die zich specifiek richten op politiek nieuws in Nederland. Een paar prominente voorbeelden zijn De Groene Amsterdammer, EW Magazine (de opvolger van Elsevier Weekblad) en Vrij Nederland. Deze tijdschriften bieden uitgebreide analyses en opiniestukken over politieke kwesties in Nederland en daarbuiten.
Als u geïnteresseerd bent in zakelijk nieuws en economische analyses, dan is EW Magazine (de opvolger van Elsevier Weekblad) een uitstekende keuze. Dit tijdschrift heeft een sterke focus op economie, financiën en zakelijke onderwerpen. Het biedt diepgaande artikelen, interviews en analyses om u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen in de zakenwereld.

Voor uitgebreide achtergrondverhalen en diepgaande journalistiek is De Groene Amsterdammer een geweldige keuze. Dit tijdschrift staat bekend om zijn diepgravende journalistiek, kritische analyses en scherpe opinies. Het biedt een breed scala aan onderwerpen, waaronder politiek, cultuur, wetenschap en maatschappij.

Daarnaast is Vrij Nederland een aanrader. Dit tijdschrift biedt diepgaande interviews met invloedrijke personen uit verschillende vakgebieden, evenals reportages over actuele maatschappelijke kwesties. Het staat bekend om zijn gedegen journalistiek en relevante achtergrondverhalen.

Opiniebladen geven mening aan het nieuws

Met al het nieuws, dat van alle kanten op ons wordt afgevuurd, is het lastig om de grote lijnen te zien en rustig na te denken. Dit is waar de opiniebladen ons bij willen helpen. Even weg van de waan van de dag rustig (een) perspectief krijgen op ontwikkelingen die er toe doen. Geen "welles nietes discussie", maar een onderbouwd verhaal. Dat en meer vindt u meer in de opiniebladen van nu.

Elsevier Weekblad

Met haar oorsprong in 1891 is Elsevier Weekblad misschien wel het bekenste opinieblad van Nederland. Over het algemeen vanuit een rechts-conservatief perspectief schrijft Elsevier Weekblad over integratie, immigratie, duurzame ontwikkeling en klimaatverandering. Maar ook 'luchtigere' onderwerpen passeren de revue, zoals mode, cultuur en vrije tijd.

Quote

"Het bijtertje" is het zelfgekozen koosnaampje van Quote. Het geeft de intentie van de redactie goed weer: doorgraven en doorvragen, ook als de andere partij het irritant vindt worden. Dit levert altijd mooie portretten op van bedrijven en personen. En soms zelfs een regelrechte 'scoop'. Altijd geïnteresseerd in geld volgt Quote de grote winnaars en verliezers. Met een jaarabonnement bent u ook verzekerd van de fascinerende Quote 500 uitgave.

Vij Nederland

Bent u meer links georiënteerd dan de gemiddelde lezer van Elsevier Weekblad en Quote? En meer geïnteresseerd in cultuur? Neemt u dan een abonnement op Vrij Nederland. Dit oude verzetsblad zet zich nog steeds in om de wereld te duiden. Kritisch wordt de politiek en economie gevolgd in binnen- en buitenland. Vrij Nederland onderscheidt zich ook op cultureel en sociaal vlak. De boekrecensies en portretten van personen en gemeenschappen zijn altijd van hoge kwaliteit.