Leeuwarder Courant

Dé krant voor iedereen die het laatste (regionale) nieuws in Friesland wil weten. Met achtergronden en analyses. In 2 edities (Noord en Zuid) brengt LC het nieuws nog dichterbij. Van de provincieplannen voor uw gemeente tot de regeringsplannen voor ons land. En van de gemeenteraadsverkiezingen tot die in Amerika.

Landelijk nieuws vrijwel gelijk aan de grote landelijke dagbladen. Regionaal nieuws is prima in orde. Kortom een goede krant.

Vergelijk LC abonnementen

Compleet Weekend+ Digitaal Digitaal Basis
Papieren krant op werkdagen
Papieren zaterdagkrant met bijlagen
Digitale krant 6 dagen p.w.
Online artikelen
aanbiedingen aanbiedingen aanbiedingen aanbiedingen
Leeuwarder Courant van maandag tot vrijdag

Friesch nieuws dat u raakt

De Leeuwarder Courant is een van de oudste kranten van Nederland, opgericht in 1752. Met een rijke geschiedenis en een sterke band met de lokale gemeenschap, biedt de Leeuwarder Courant haar lezers dagelijks een mix van lokaal nieuws, cultuur, sport en politiek. Het is een onmisbare bron van informatie voor iedereen die op de hoogte wil blijven van wat er speelt in de provincie.

Actueel en betrouwbaar

De redactie zet zich iedere dag in om nieuws snel en nauwkeurig te brengen, met een focus op de thema's die er toe doen voor de Friezen. Of het nu gaat om politiek, economie of de laatste sportwedstrijden, u kunt erop vertrouwen dat de Leeuwarder Courant u het volledige verhaal biedt.

Verbonden met de gemeenschap

De Leeuwarder Courant is meer dan een krant; het is een verbindende factor in de Friese samenleving. Door aandacht te schenken aan lokale evenementen, bedrijven en initiatieven, draagt de krant bij aan een gevoel van saamhorigheid. Daarnaast biedt de krant een platform voor lezers om hun mening te delen en in discussie te gaan over actuele onderwerpen. Met wekelijkse bijlagen over cultuur, lifestyle en historie, is de Leeuwarder Courant een veelzijdige bron van informatie en inspiratie voor haar lezers.

 • LC Digitaal

  U kunt de Leeuwarder Courant op verschillende manieren online lezen. Als de hartslag van Friesland brengt de redactie u dagelijks nieuws en actualiteiten, zowel groot als klein, uit uw eigen regio en de rest van de wereld, op papier en digitaal. Met een LC abonnement hoeft u niets hoeft te missen, waar ter wereld u ook bent. Koppel uw abonnement eenvoudig aan uw app of login. En krijg onbeperkt toegang tot alle exclusieve content.*

  • LC Nieuws App
  • LC Digitale Krant
  • LC.nl
  • Nieuwsbrieven

  * Digitaal Basis geeft geen toegang tot de digitale krant.

  Leeuwarder Courant digitaal

Veelgestelde vragen

Abonnement Periode Prijs Korting
Compleet 1 jaar €7,49 p/w 38%
Abonnement Periode Prijs Korting
Zaterdag + Digitaal 1 jaar €3,49 p/w 56%
Abonnement Periode Prijs Korting
Digitaal 1 jaar €2,49 p/w 55%
Leeuwarder Courant wordt maandag tot en met vrijdag voor 07:00 uur bezorgd. Op zaterdag ligt de weekendkrant voor 08:00 uur op de mat. De digitale krant is iedere dag om 06:00 uur beschikbaar.

Heeft u de krant niet ontvangen? Geef het voor 12:00 uur (tel. 088-800-2008) zodat de uitgever de krant eventueel nog kan nabezorgen.
Leeuwarder Courant wordt bezorgd in Friesland. Bekijk dit overzicht om zeker te weten of uw woonplaats in het verspreidingsgebied valt.
Een jaarabonnement op Leeuwarder Courant kost €7,49 per week. Dit is een kennismakingsaanbieding. Na de actieperiode geldt het normale abonnementstarief.
Op dit moment zijn er helaas geen aanbiedingen voor een proefabonnement op Leeuwarder Courant. U kunt wel gebruik maken van de op Abonnement.nl genoemde kennismakingsaanbiedingen. Zo kunt u Leeuwarder Courant voordelig proberen. U zult het abonnement echter wel tijdig moeten opzeggen om te voorkomen dat het na de actieperiode doorloopt. Hoe u dit eenvoudig doet, leest u op service.abonnement.nl.
Met een abonnement heeft u automatisch toegang tot de digitale edities van Leeuwarder Courant. U ontvangt na de aanvraag van de uitgever meer informatie over hoe u Leeuwarder Courant leest op uw smartphone, tablet en computer.
Op dit moment zijn er helaas geen aanbiedingen voor cadeauabonnementen. U kunt bij een normaal abonnement wel het adres van een ander opgeven. Houdt u er dan echter rekening mee dat hier de post van de uitgever naar toe wordt gestuurd. En dat u het abonnement moet opzeggen. Doet u dat niet dan loopt het na de actieperiode automatisch door.
Voor het opzeggen of wijzigen van een lopend abonnement op Leeuwarder Courant neemt u contact op met de klantenservice van de uitgever. Op service.abonnement.nl vindt u meer informatie en contactgegevens.

Wat vinden anderen van Leeuwarder Courant

" Een prima krant, als je hem krijgt. De bezorging is slecht. "

" Hebben de LC al meer dan 40 jaar. Maar als de prijs met zulke sprongen omhoog gaat zal dat niet langer meer betaalbaar voor ons zijn. Jammer. Maar 17 euro duurder in het ... "

" De krant is prima. "

" Helaas een slechte bezorging. Dit jaar minimaal al 10 tot 12 x de krant niet gehad. Dan bellen we en hopen dat het in de nabezorging komt, wat ook niet altijd het geval ... "

" Fijne krant om te lezen, veel informatie . "

" Het blad geeft voor iedereen de juiste informatie. Voor elke interesse is wel iets aanwezig. "

" Op tijd in de bus, regionaal en landelijk. Mag nog een level dieper op landelijk niveau. "

" Prima ochtendkrant voor regionaal nieuws naast een goede landelijke krant. "

" Altijd keurig op tijd bezorgd, nieuwe layout vind ik niet zo geslaagd, veel plaatjes weinig tekst. Verder prima krant. "

" Een zeer fijne krant, staat veel in. "