Geschiedenis magazines

Lees in onderstaande geschiedenismagazines over belangrijke historische gebeurtenissen, perioden en personen. Geniet van de prachtige illustraties en foto's. Leer alle feiten en vorm een gefundeerde mening over veel van de uitdagingen waar we nu voor staan.
Duik bijvoorbeeld de geschiedenis in met National Geographic Historia. Dit tijdschrift onderscheidt zich door de prachtige foto’s en rijke illustraties, zoals u van een magazine van National Geographic mag verwachten.

Geschiedenis magazines aanbiedingen

Lees in onderstaande geschiedenismagazines over belangrijke historische gebeurtenissen, perioden en personen. Geniet van de prachtige illustraties en foto's. Leer alle feiten en vorm een gefundeerde mening over veel van de uitdagingen waar we nu voor staan.

Veelgestelde vragen

Nederland kent relatief veel geschiedenismagazines. Van toegankelijke tijdschriften met een breed scala historische onderwerpen, zoals Quest Historie en G-Geschiedenis, tot magazines die zich toeleggen op een of enkele geschiedkundige onderwerpen.

  • Historisch Nieuwsblad: Dit tijdschrift richt zich op diverse aspecten van de geschiedenis, van de oudheid tot moderne tijden. In ieder nummer van Historisch Nieuwsbladv vindt u informatieve artikelen, interviews en recensies van historische boeken.
  • Archeologie Magazine: Dit tijdschrift richt zich specifiek op archeologie. Archeologie Magazine behandelt onderwerpen zoals opgravingen, archeologische vondsten en nieuwe inzichten in het verleden.
  • Quest Historie: Quest Historie combineert populaire wetenschap en geschiedenis. Het populaire magazine bevat boeiende artikelen over verschillende historische perioden en gebeurtenissen. Quest Historie is leuk voor jong en oud.
  • G-Geschiedenis: Dit tijdschrift behandelt allerlei aspecten van de geschiedenis, zoals politiek, cultuur, wetenschap en technologie. G-Geschiedenis is een populair-wetenschappelijk tijdschrift geschreven voor een breed publiek.
  • Ons Amsterdam: Zoals de naam al aangeeft, richt Ons Amsterdam zich op de geschiedenis van de stad Amsterdam. Het verkent in ieder nummer de rijke geschiedenis van de stad en de invloed ervan op Nederland en de wereld.

Geschiedenis Magazine en Historia zijn leuke geschiedenistijdschriften voor jong en oud. Beide magazines zijn breed georiënteerd tijdschrift en richten zich op zowel nationale als internationale geschiedenis. Verschillende periodes, van de oudheid tot hedendaagse gebeurtenissen, worden belicht door deskundige redacties. En de opmaak en het gebruik van illustraties en foto's maken beide leuk en interessant voor zowel volwassenen als jongere lezers.

National Geographic Historia is een geschiedenismagazine dat zich onderscheidt door de combinatie van kwalitatieve geschiedenisverhalen met visueel indrukwekkend beeldmateriaal. National Geographic en dit magazine staan bekend om prachtige fotografie en unieke illustraties. Hoogwaardige afbeeldingen brengen de geschiedenis tot leven.

Het magazine staat daarnaast bekend de verhalende benadering van geschiedenis. Het tijdschrift vertelt boeiende en meeslepende verhalen die de lezers meenemen naar het verleden en hen betrekken bij historische gebeurtenissen en personages.

Van 'The Big Bang' tot 'The Millennium Bug'

Geschiedenis is een fascinerend veld dat de reis van de mensheid en de wereld om ons heen documenteert, van de oerknal tot de opkomst van moderne technologieën zoals nanotechnologie. Geschiedenismagazines spelen een cruciale rol in het toegankelijk maken van deze verhalen voor een breed publiek.

Deze tijdschriften belichten verschillende perspectieven, variërend van politieke en sociale geschiedenis tot culturele en wetenschappelijke ontwikkelingen. Of u nu geïnteresseerd bent in de oude beschavingen van Egypte, de middeleeuwse ridders of de industriële revolutie, er is altijd een geschiedenismagazine dat aansluit bij uw interessegebied.

De geschiedenis herhaalt zich - helaas

Historische kennis is essentieel om de huidige wereld en haar uitdagingen beter te begrijpen. Het gezegde "de geschiedenis herhaalt zich" komt niet uit de lucht vallen. Door terug te kijken naar eerdere gebeurtenissen en trends, kunnen we lessen trekken die van toepassing zijn op de huidige situaties.

Neem de opkomst en val van beschavingen, de economische crises of pandemieën. Elk van deze gebeurtenissen biedt waardevolle inzichten in hoe samenlevingen reageren op uitdagingen en hoe wij kunnen leren om betere beslissingen te nemen voor de toekomst. Geschiedenismagazines bieden diepgaande analyses en verhalen die helpen deze connecties te maken, en zorgen ervoor dat we niet dezelfde fouten herhalen.

De geschiedenis van onze hoofdstad in Ons Amsterdam

Ons Amsterdam is een tijdschrift dat zich richt op de rijke geschiedenis van Amsterdam. Dit magazine biedt een schat aan informatie over de evolutie van de stad, van haar ontstaan als vissersdorp aan de Amstel tot haar status als een van de meest invloedrijke steden ter wereld. Artikelen in Ons Amsterdam behandelen uiteenlopende onderwerpen zoals de architectuur, de grachtengordel, de invloed van de VOC, en de culturele diversiteit die de stad vandaag de dag kenmerkt. Voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Amsterdam, is dit tijdschrift een onmisbare bron van kennis en inspiratie.

Geschiedenis voor jong en oud in KIJK Geschiedenis

KIJK Geschiedenis is een geschiedenismagazine dat een breed publiek bedient, van jong tot oud. Het tijdschrift maakt gebruik van een toegankelijke schrijfstijl en boeiende visuals om historische gebeurtenissen en figuren tot leven te brengen. Of het nu gaat om de Romeinse keizers, de ontdekkingsreizigers van de 15e eeuw, of de uitvinders van de 20e eeuw, KIJK Geschiedenis zorgt ervoor dat lezers van alle leeftijden kunnen genieten van en leren over het verleden. Dit tijdschrift is perfect voor gezinnen die samen willen duiken in de fascinerende verhalen van onze geschiedenis.

Geschiedenis komt tot leven in National Geographic Historia

National Geographic Historia is een geschiedenismagazine dat bekend staat om zijn prachtige fotografie en diepgaande artikelen. Dit tijdschrift brengt de geschiedenis echt tot leven door het gebruik van meeslepende verhalen en visuele beelden van hoge kwaliteit. Van de mysteries van de oude Egyptenaren tot de intriges van het Europese hofleven, National Geographic Historia biedt een breed scala aan onderwerpen die de nieuwsgierigheid van elke geschiedenisliefhebber zullen wekken. Met bijdragen van gerenommeerde historici en onderzoekers, biedt dit tijdschrift een betrouwbare en boeiende kijk op het verleden.