Friesch Dagblad

Dit is de krant voor iedereen in Fryslân. 6 dagen per week brengen de journalisten en redacteuren u het nieuws uit Friesland, Nederland en de rest van de wereld. Eerlijk, kritisch maar opbouwend, inspirerend en vanuit een christelijk perspectief. Deze regionale krant staat voor een meer rechtvaardige en duurzame samenleving.

Vergelijk Friesch Dagblad abonnementen

Compleet Weekend+ Digitaal
Papieren krant op werkdagen
Papieren zaterdagkrant met bijlagen
Digitale krant 6 dagen p.w.
Online artikelen
aanbiedingen aanbiedingen aanbiedingen
Friesch Dagblad van maandag tot vrijdag

Het regionaal dagblad voor Fryslân

Sinds 1903

Voor wie op de hoogte wil blijven van wat er speelt in Friesland, is het Friesch Dagblad een onmisbare bron van informatie. Van politiek tot cultuur en van sport tot het bedrijfsleven, de krant dekt alle aspecten van het Friese leven met diepgang en zorgvuldigheid.

Het Friesch Dagblad staat ondermeer bekend om zijn uitgebreide verslaggeving van lokale evenementen en maatschappelijke kwesties. Met veel aandacht voor het Friese culturele erfgoed en tradities speelt de krant een belangrijke rol in het behoud en de promotie van de Friese taal en cultuur. Daarnaast volgt de krant de agrarische sector, duurzaamheidsinitiatieven en innovaties in de regio op de voet.

Christelijke traditie

Het Friesch Dagblad is diep geworteld in de christelijke traditie. Dit geeft de krant een unieke invalshoek bij het brengen van nieuws en verhalen.

Deze christelijke achtergrond komt tot uiting in de manier waarop de redactie gebeurtenissen en onderwerpen benadert; met een focus op waarden zoals eerlijkheid, rechtvaardigheid en zorg voor de medemens. Daarnaast besteedt het Friesch Dagblad ook aandacht aan onderwerpen die bijdragen aan persoonlijke groei, gemeenschapszin en ethische reflectie, passend binnen een christelijk perspectief.

Met in ieder nummer

 • Actueel lokaal en regionaal nieuws
 • Diepgaande achtergrondverhalen
 • Verslagen van culturele evenementen
 • Opinie en debat over maatschappelijke kwesties
 • Speciale aandacht voor de agrarische sector en duurzaamheid
 • Friesch Dagblad Digitaal

  Het Friesch Dagblad Digitaal biedt u de mogelijkheid om dagelijks de krant te lezen via uw computer, tablet of smartphone. Met een Friesch Dagblad abonnement krijgt u altijd u onbeperkt toegang tot alle online artikelen via frieschdagblad.nl en de nieuws-app.

  Daarnaast kunt u de digitale versie van de krant lezen op de website en via de kranten-app. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat u altijd en overal op de hoogte blijft van het laatste nieuws uit Friesland en daarbuiten.

  • De digitale versie van de krant via de kranten-app
  • Onbeperkt toegang tot de website en nieuws-app
  • Iedere ochtend de nieuwsbrief met het laatste nieuws
  Friesch Dagblad digitaal

Veelgestelde vragen

Abonnement Periode Prijs Korting
Compleet 1 jaar €7,49 p/w 38%
Abonnement Periode Prijs Korting
Zaterdag + Digitaal 1 jaar €3,49 p/w 56%
Abonnement Periode Prijs Korting
Digitaal 1 jaar €2,49 p/w 55%
Friesch Dagblad wordt maandag tot en met vrijdag voor 07:00 uur bezorgd. Op zaterdag ligt de weekendkrant voor 08:00 uur op de mat. De digitale krant is iedere dag om 06:00 uur beschikbaar.

Heeft u de krant niet ontvangen? Geef het voor 12:00 uur (tel. 088-800-2001) zodat de uitgever de krant eventueel nog kan nabezorgen.
Friesch Dagblad wordt bezorgd in Friesland. Bekijk dit overzicht om zeker te weten of uw woonplaats in het verspreidingsgebied valt.
Een jaarabonnement op Friesch Dagblad kost €7,49 per week. Dit is een kennismakingsaanbieding. Na de actieperiode geldt het normale abonnementstarief.
Op dit moment zijn er helaas geen aanbiedingen voor een proefabonnement op Friesch Dagblad. U kunt wel gebruik maken van de op Abonnement.nl genoemde kennismakingsaanbiedingen. Zo kunt u Friesch Dagblad voordelig proberen. U zult het abonnement echter wel tijdig moeten opzeggen om te voorkomen dat het na de actieperiode doorloopt. Hoe u dit eenvoudig doet, leest u op service.abonnement.nl.
Met een abonnement heeft u automatisch toegang tot de digitale edities van Friesch Dagblad. U ontvangt na de aanvraag van de uitgever meer informatie over hoe u Friesch Dagblad leest op uw smartphone, tablet en computer.
Op dit moment zijn er helaas geen aanbiedingen voor cadeauabonnementen. U kunt bij een normaal abonnement wel het adres van een ander opgeven. Houdt u er dan echter rekening mee dat hier de post van de uitgever naar toe wordt gestuurd. En dat u het abonnement moet opzeggen. Doet u dat niet dan loopt het na de actieperiode automatisch door.
Voor het opzeggen of wijzigen van een lopend abonnement op Friesch Dagblad neemt u contact op met de klantenservice van de uitgever. Op service.abonnement.nl vindt u meer informatie en contactgegevens.

Wat vinden anderen van Friesch Dagblad

" Erg christelijk blad. "

" In tegenstelling tot vroeger kent het Friesch Dagblad tegenwoordig veel meer een pluriforme lezerskring en die breedte komt terug in de krant. En hoe verschillend zijn de ... "

" De krant is prettig te lezen, geeft veel lokaal nieuws, maar ik mis de onderzoeksjournalistiek. Een groot deel van de nationale en internationale berichtgeving zijn de ... "