Jaap Groenendijk
05-05-2024

FietsActief review

Als u een gepassioneerde fietser bent die altijd op zoek is naar nieuwe avonturen, praktische tips en inspiratie, dan is FietsActief het tijdschrift voor u.

FietsActief review

FietsActief is al jarenlang een vertrouwde naam in de wereld van het fietsen. Het magazine werd voor het eerst gepubliceerd in 1987 en heeft sindsdien een sterke positie verworven binnen de Nederlandse fietsgemeenschap. Met zijn rijke geschiedenis en diepgewortelde passie voor fietsen, heeft FietsActief zich ontwikkeld tot een onmisbare bron van inspiratie en informatie voor fietsliefhebbers van alle niveaus.

- Prijzen nieuw FietsActief abonnement -
Titel Periode Prijs Korting  
FietsActief 4 nummers €22,50 33% Bestel
FietsActief incl. 2 dubbelnummers 9 nummers €45,00 33% Bestel

In elk nieuw nummer van Fietsactief vindt u:

 • Knooppuntenroutes & unieke fietsroutes met kaart
 • Inspiratie voor fietsweekendjes in eigen land en fietsvakanties in Europa
 • Onafhankelijke fietstesten & een inkijkje in de fietsbranche
 • Een streekgids met route, tips, kortingsacties en de leukste afstapadressen

De redacteuren van FietsActief zijn zelf fervente fietsers en delen in elk nummer hun persoonlijke ervaringen en deskundig advies. De artikelen zijn toegankelijk, boeiend en bieden veel praktische informatie. Of u nu een beginnende fietser bent of een doorgewinterde professional, in elke editie zult u zeker iets vinden dat u boeit.

Klik om te vergroten.

De Streekgids

Bij ieder nummer van FietsActief ontvangt u tevens een "Streekgids": een handzame gids om te bewaren met leuke routes, lokale tips, kortingsacties en de beste afstappunten. Met de Streekgids kunt u uw fietstochten verrijken met lokale kennis en insider tips. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen rit door de natuur of een avontuurlijke tocht langs verschillende dorpen en steden dorpjes, de Streekgids van FietsActief wijst u de weg langs de leukste adresjes.

De papieren editie

FietsActief besteedt veel aandacht aan een goed ontwerp. De lay-out is overzichtelijk en aantrekkelijk, waardoor het lezen van het magazine een plezierige ervaring is. De typografie is duidelijk en gemakkelijk leesbaar. En het tijdschrift heeft een mooie mix van tekst en visuele elementen, zoals foto's en illustraties.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. En dat is precies waar FietsActief in uitblinkt. Het magazine staat bekend om zijn mooie foto's, die de schoonheid van fietsen tot leven brengen. Of het nu gaat om schilderachtige landschappen, inspirerende fietsroutes of gedetailleerde close-ups, de foto's in FietsActief doen u verlangen naar uw volgende fietstocht.

Klik om te vergroten.

FietsActief digitaal

Met een FietsActief abonnement heeft u ook onbeperkt toegang tot recente digitale edities én het archief van FietsActief binnen de Mijn Magazines-app van de uitgever Roularta. U bladert eenvoudig door ieder nummer via de pijlen links en rechts. En onderaan kunt omhoog 'swipen' voor een overzicht van alle pagina's bladzijden, zodat u sneller naar het gewenste artikel komt. Eenmaal daar aangekomen, klikt u op het artikel om het uit te vergroten of in lopende tekst te zien.

Naar moderne maatstaven is het goede maar geen spectaculaire app. Ook van de "exclusieve video's en podcasts", die u (vanzelfsprekend) niet in het magazine vindt, moet u niet te veel verwachten. FietsActief draait vooral om het printmagazine. En dat is ook voldoende.

Voor wie is FietsActief níet?

FietsActief is niet het fietsblad voor 'hardcore' mountainbikers en wielrenners. In FietsActief staan ontspanning en recreatie centraal; níet inspanning en racen. Deze meer sportieve groep fietsers wordt beter bediend in tijdschriften als Fiets, Bicycling, Procycling en Up/Down Mountbike.

Sterke punten volgens online recensies

 • Uitstekende schrijfkwaliteit en relevante inhoud.
 • Prachtige fotografie.
 • Geschikt voor verschillende fietsniveaus.
 • Toegankelijke schrijfstijl, zelfs voor beginners.
 • Goed ontwerp en gebruiksvriendelijke typografie.

Zwakke punten volgens online recensies

 • Sommige lezers vinden de frequentie van de publicatie te laag.
 • Meer focus op specifieke fietsdisciplines zou gewaardeerd worden.
 • Sommige lezers zouden graag meer technische artikelen en diepgaande informatie zien.

Kortom, als u een gepassioneerde recreatieve fietser bent die altijd op zoek is naar mooie fietsroutes, praktische tips en inspiratie, dan is FietsActief het tijdschrift voor u. Met zijn sterke punten in schrijven, stijl, typografie en fotografie zal FietsActief u zeker informeren en vermaken. Veel leesplezier!

Gerelateerde artikelen