Jaap Groenendijk 10-06-2023

Het verschil tussen Bobo en Okki

Bobo en Okki zijn beide populaire kindertijdschriften. Beide staan vol leuke en leerzame strips, puzzels en nog veel meer. Maar welk tijdschrift moet u kiezen voor uw kind?

Het verschil tussen Bobo en Okki

Okki versus Bobo: welke past bij uw kind

De keuze tussen Okki en Bobo hangt vooral af van de leeftijd van uw kind. Voor kinderen van 6 tot 8 jaar, die klaar zijn om hun schoolvaardigheden te versterken, is Okki een uitstekende keuze. Het tijdschrift biedt uitdagende activiteiten die aansluiten bij het schoolcurriculum van groep 3 en 4 en helpt kinderen om hun kennis te verdiepen.

Voor jongere kinderen die nog volop in hun fantasiewereld leven, kan Bobo een betere match zijn. De avonturen van Bobo en de thematische inhoud spreken tot de verbeelding en maken leren leuk en toegankelijk.

  Bobo Okki
Leeftijdsgroep 4-6 jaar 6-8 jaar
Schoolniveau Groep 1 en 2 Groep 3 en 4
Thema Thematische avonturen Volgt schoolcurriculum
Focus Avontuur en verbeelding Educatie en cognitieve vaardigheden

Bobo: avonturen en educatie

Bobo is een kindertijdschrift dat een mix van educatieve en vermakelijke content biedt. Net als Okki, bevat Bobo verhalen, puzzels, en spelletjes. Aangezien het gericht is op iets jongere kinderen legt het echter meer nadruk op avontuur en verbeelding. Het blauwe konijn, waarnaar het blad is vernoemd Bobo, neemt kinderen mee op spannende avonturen die hun fantasie prikkelen. Bobo is vooral bekend om zijn thematische aanpak, waarbij elk nummer een specifiek thema heeft, zoals 'Dinosaurussen' of 'Ruimte'. Dit maakt het tijdschrift niet alleen leuk maar ook leerzaam.

- Prijzen nieuw Bobo abonnement -
Titel Periode Prijs Korting  
Bobo 5 maanden €19,75 23% Bestel
Bobo + gratis alfabet- en getallenboek 1 jaar (12x) €47,00 38% Bestel
Bobo + gratis alfabet- en getallenboek 1 jaar (14x) €57,00 22% Bestel

Okki: leren en lachen

Okki is een educatief avontuur dat meer geschikt is voor jongens en meisjes van 6 tot 8 jaar. Elk nummer van Okki zit vol verhalen, puzzels, kleurplaten en stripverhalen, die speciaal zijn ontworpen om kinderen in groep 3 en 4 spelenderwijs te laten leren. Okki volgt vaak het schoolcurriculum. Hierdoor is het een waardevolle aanvulling is op wat kinderen op school leren. De vrolijke en kleurrijke illustraties houden de aandacht van de jonge lezers vast, terwijl de uitdagende activiteiten hun cognitieve vaardigheden stimuleren. Zo zijn er stripverhalen over magische avonturen, waarin kinderen rekenen en taalvaardigheden oefenen.

- Prijzen nieuw Okki abonnement -
Titel Periode Prijs Korting  
Okki 5 maanden €19,75 23% Bestel
Okki + gratis vakantieboek 1 jaar (12x) €47,00 39% Bestel
Okki + gratis extra vakantieboek 1 jaar (14x) €57,00 34% Bestel

Bobo abonnement gratis omzetten naar Okki

Is Bobo niet meer uitdagend genoeg voor uw kind? Geen probleem. Een Bobo-abonnement kan op elk moment kosteloos worden omgezet naar een Okki-abonnement (of een abonnement op Wild van Freek). Neem hiervoor t.z.t. contact op met Blink Uitgeverij.

Het omzetten van een abonnement naar een vervolgtitel overigens gebeurt niet automatisch bij 6 jaar. De ontwikkeling van kinderen is zo verschillend dat uzelf even moet aangeven wanneer uw kind toe is aan een "vervolgblad".

Gerelateerde artikelen