Jaap Groenendijk
16-05-2017

De Limburger Europese Krant van het Jaar 2017

In de categorie regionale dagbladen is De Limburger uitgeroepen tot Europese krant van het jaar! Met name de nieuwe vormgeving werd geroemd.

De Limburger Europese Krant van het Jaar 2017

In de categorie regionale dagbladen is De Limburger uitgeroepen tot Europese krant van het jaar! De krant kreeg de European Newspaper Award toegekend door een internationale jury. De 15 juryleden beloonden hiermee de tijd en het geld dat is gestoken in de nieuwe vormgeving, die de krant vorig jaar invoerde.

De jury vermeldde ondermeer " de uitermate moderne en visueel vormgegeven voorpagina" van De Limburger. Ook de afwisseling en variatie die de krant liet zien in opeenvolgende nummers werd zeer gewaardeerd. Speciale aandacht kreeg ook L-Magazine; het magazine dat elke zaterdag bij de krant verschijnt.


Hoofdredacteur Roy op het Veld van De Limburger is blij dat de gewaagde keuze om "de lezer dagelijks [te] verrassen, niet alleen met onze inhoud, maar ook met de vorm" kennelijk goed uitpakt.

De Limburger wint overigens niet voor het eerst. De unieke award werd al eens eerder aan De Limburger toegekend: al eens eerder de prijs, in 1999.

Gerelateerde artikelen