Jaap Groenendijk 16-05-2017

Tina is 50. Gefeliciteerd!

In juni 1967 zag de eerste Tina het levenslicht. Hét tijdschrift voor Nederlandse meisjes viert dus dit jaar haar 50ste verjaardag!

Tina is 50. Gefeliciteerd!

In juni 1967 zag de eerste Tina het levenslicht. Hét tijdschrift voor Nederlandse meisjes viert dus dit jaar haar 50ste verjaardag.

Aanvankelijk was het met name een vertaling van het Engelse blad Tina (daar bekend onder Princess Tina). Maar in de loop van jaren heeft de Nederlandse versie haar eigen identiteit gekregen. En is het in de loop van 3 generaties lezeressen uitgegroeid tot het grootste meisjes blad van ons land. Hoofdredactrice Joan Lommen: "Tina neemt meisjes van 8 tot 12 aan de hand mee en begeleidt ze naar de puberteit. We bieden ze een kijkje op wat er gaat komen, maar doen dat altijd met een positieve en optimistische blik."

- Prijzen nieuw Tina abonnement -
Titel Periode Prijs Korting  

Dat Tina al zo lang zo populair is, is niet vreemd. Dat het voor meisjes draait om school, vriendinnen, een eerste vriendje, bekende jongeren en knuffelbare dieren is van alle tijden. De wereld verandert; meisjes niet.

Tina anno 2017

En Tina gaat met haar tijd mee. Met 65.000+ volgers via Instagram en een veelbezocht Youtube-kanaal weet Tina haar lezeressen ook online te informeren en entertainen. Tina heeft zelfs een eigen festival.

Om de 50ste verjaardag te vieren komt Tina 50 dit jaar met een grote theaterproductie: Tina de Musical. Zaterdag 15 oktober 2017 is de eerste editie RAI Theater in Amsterdam.

Gerelateerde artikelen