Jaap Groenendijk 14-02-2023

Panorama review

Panorama wordt gemaakt voor mannen. Zo simpel is het. Confronterend nieuws, spectaculaire foto's, sport, misdaad en vrouwen.

Panorama review

Panorama wordt gemaakt voor mannen. Zo simpel is het. Confronterend nieuws, spectaculaire foto's, sport, misdaad en vrouwen. Panorama is politiek incorrect, eigenwijs, gewoon leuk om te lezen en soms ook nog schokkend verhelderend.

Wat betreft de inhoud richt Panorama zich voornamelijk op misdaadverhalen en -journalistiek. Het tijdschrift publiceert regelmatig diepgaande onderzoeksjournalistiek naar misdaadzaken. Het heeft door de jaren heen heeft een reputatie opgebouwd als een autoriteit op het gebied van criminaliteit. Naast misdaadverhalen heeft Panorama ook een breed scala aan artikelen over sport, entertainment en lifestyle.

- Prijzen nieuw Panorama abonnement -
Titel Periode Prijs Korting  
Panorama 13 nummers €50,00 15% Bestel
Panorama 26 nummers €99,50 15% Bestel
Panorama 53 nummers €199,00 17% Bestel

Al met al biedt Panorama een relatief explosieve mix van misdaadjournalistiek, entertainment en sport. De artikelen zijn vaak kort en krachtig geschreven en maken veel gebruik van foto's en grafieken om de inhoud te ondersteunen. Het taalgebruik is populair en "enthousiast".

Fotografie speelt sowieso een hele belangrijke rol in de Panorama. Alle artikelen worden vergezeld door grote en/of spectaculaire foto's. En op veel pagina's nemen foto's meer ruimte in tekst - hoewel het omgekeerde ook regelmatig het geval is. Liefhebbers van gave foto's worden in ieder geval ruimschoots bediend.

Het tijdschrift heeft daarnaast een kenmerkende vormgeving met veel gebruik van zwart en wit. De covers zijn vaak kleurrijk en aantrekkelijk, met een prominente afbeelding die het hoofdartikel van de week illustreert. Binnenin heeft het tijdschrift een overzichtelijke indeling met duidelijke koppen en subkoppen.

Klik om te vergroten.

De sterke punten online recensies

  • De misdaadjournalistiek is van hoog niveau en wordt als interessant en informatief ervaren.
  • Het tijdschrift heeft een goede mix van verschillende onderwerpen, waaronder sport, entertainment en lifestyle.
  • De vormgeving van het tijdschrift wordt als aantrekkelijk en overzichtelijk ervaren.
  • De artikelen zijn kort en krachtig geschreven en maken veel gebruik van foto's en grafieken om de inhoud te ondersteunen.
  • Het tijdschrift heeft regelmatig interessante interviews met bekende Nederlanders.

En de zwakke

  • Sommige recensenten vinden dat het tijdschrift te veel gericht is op sensatie en misdaadverhalen.
  • Een aantal recensenten geeft aan dat de kwaliteit van de artikelen soms wisselend is.
  • Enkele recensenten vinden dat het tijdschrift te veel op mannen is gericht en te weinig aandacht besteedt aan onderwerpen die vrouwen interessant vinden.
  • Een aantal recensenten geeft aan dat de prijs van een abonnement aan de hoge kant is.

Gerelateerde artikelen