Het aantal abonnees van NRC groeit - digitaal

Het aantal abonnees van NRC groeit - digitaal

In het Journalistiek Jaarverslag 2020 van NRC blikken de mensen achter het NRC terug op 2020. Op het (werken met het) coronavirus, de journalistieke prijzen die NRC in 2020 won, de beste artikelen en nieuwe ontwikkelingen, zoals op het gebied van audio.

Minder papier. Meer abonnees.

NRC zag in 2020 zijn aantal abonnees tot 291.000 abonnees. Meer dan de helft daarvan heeft een digitaal abonnement. “Een mijlpaal” in het journalistieke jaarverslag dat de krant vorige week publiceerde. En waarom niet?

Het gaat bij een krant om het nieuws, de analyses en de verhalen. Of deze op papier of via een beeldscherm worden gecommuniceerd, is feitelijk onbelangrijk. Op zijn 20ste-eeuws: "content is king". En 2020 heeft - misschien meer dan enig ander jaar in de geschiedenis - het belang van goede, op feiten gebaseerde en genuanceerde 'content' aangetoond. Misschien verklaart dat ook mede de groei van het aantal abonnees.

Naast papier en digitaal, nu ook audio

Al jaren groeit NRC als audiomerk. Met podcasts en (sinds september 2020) NRC Audio luistert een groeiend en overwegend jong publiek dagelijks naar het nieuws en de achtergronden zoals verzameld door het NRC. NRC Vandaag, op woensdag Onbehaarde Apen en in het weekend Haagse Zaken kunnen op meer en meer luisteraars rekenen. Het NRC heeft in reactie hierop haar audio-aanbod enorm uitgebreid. Zoals de NRC-series Cocaïnekoorts, De Keerzijde (over sporters met tegenslag) en Future Affairs (over de weg naar een betere toekomst). Daarnaast wijst de redactie de weg naar andere bijzondere podcasts van andere makers.

Kortom een positief bericht uit krantenland. Dat is wel eens anders geweest.

Bekijk de actuele aanbiedingen voor NRC op Abonnement.nl.

Bron: NRC Jaarverslag