NRC

Kies voor een NRC abonnement met tot 58% korting op de winkelprijs. Deze krant staat synoniem voor kwaliteitsjournalistiek. Geen sensationele verhalen, maar de feiten, toegelicht op basis van onderzoek en verwoord door betrokken en professionele journalisten en redacteuren. Het NRC informeert u dagelijks over nieuws, achtergronden en implicaties. Op papier en digitaal.

De inhoud van het NRC is goed. Met name het achtergrondnieuws en alles over cultuur en maatschappij.

NRC abonnementen

Compleet Weekend Digitaal
Van maandag t/m vrijdag de krant op papier
De zaterdagkrant en bijlagen op papier
Van maandag t/m vrijdag de krant digitaal
De zaterdagkrant en bijlagen digitaal
Onbeperkt toegang tot apps en nrc.nl
aanbiedingen aanbiedingen aanbiedingen
NRC van maandag tot vrijdag

Lux et Libertas

Lux et Libertas. Ofwel Licht en Vrijheid. Verwijsend naar het Verlichtingsdenken, waarin waarheidsvinding voorop stond, is dit de leidraad voor iedere journalist, die bijdraagt aan NRC. Empirisch onderzoek en een kritische blik vormen het tegenwicht voor het irrationalisme en de dogma's die het debat van vandaag zo vaak kenmerken.

Al meer dan 50 jaar bedient het NRC een trouwe, hoogopgeleide lezer met uitstekende journalistiek. Het NRC stelt haar lezer in staat een eigen mening te vormen over belangrijke ontwikkelingen en gebeurtenissen. Onafhankelijk en betrouwbaar worden alle relevante feiten op tafel gelegd en voorzien van samenhang.

Als weinig andere kranten hecht het NRC aan haar eigen buitenlandcorrespondenten. Buitenlands nieuws wordt niet zonder meer 1-op-1 overgenomen van buitenlandse bronnen, maar zelf onderzocht en belicht vanuit een Nederlands perspectief en met Hollandse nuchterheid.

Kortom, als u durft te denken, kies dan voor een NRC abonnement.

 • Met apps voor smartphone en tablet
 • Inclusief NRC Magazine
 • Speciale bijlage voor Amsterdam en Rotterdam
 • NRC Digitaal: bijzonder en standaard

  Iedere dag vindt u de nieuwe krant al vanaf 04.00 uur in de app op uw smartphone en tablet. De NRC-apps zijn fraai vormgegeven en bijzonder gebruiksvriendelijk. U kunt aangeven in welke onderwerpen u speciaal geïnteresseerd bent. En u ontvangt dan een notificatie en een link zodra een nieuw artikel over dit onderwerp verschijnt.

  Daarnaast heeft u als NRC abonnee vanzelfsprekend onbeperkt toegang tot de online artikelen op de NRC.nl en in de apps.

  • De krant vanaf 04:00 digitaal te lezen
  • Digitaal archief van alle edities in de apps
  • Onbeperkt toegang tot online artikelen
  NRC digitaal
NRC op zaterdag

NRC (in 't) Weekend

Iedere zaterdag vindt u bij de krant een viertal extra katernen. In Opinie & Debat en Economie krijgt u nog meer achtergronden en duiding van het nieuws. Terwijl u in de Wetenschap en Leven het Weekend leest u over dagelijkse zaken en onderwerpen die het nieuws niet halen.

Daarnaast ontvangt u bij een NRC abonnement 10x per jaar NRC Magazine. Deze eigentijdse glossy staat vol leuke columns, prachtige fotorapportages en inspirerende verhalen. Een gratis magazine bij uw krant met de kwaliteit die u van NRC gewend bent.

 • Katern Opinie & Debat
 • Katern Economie
 • Katern Wetenschap
 • Katern Leven het Weekend
 • 10x per jaarn NRC Magazine
NRC op zaterdag

Veelgestelde vragen

NRC wordt maandag tot en met vrijdag voor 07:00 uur bezorgd. Op zaterdag ligt de weekendkrant voor 08:00 uur op de mat. Voor de Waddeneilanden gelden andere tijden. De digitale krant is iedere dag om 06:00 uur beschikbaar.
NRC wordt bezorgd in heel Nederland, inclusief de Waddeneilanden.
Een jaarabonnement op NRC kost €12,00 per week. Dit is een kennismakingsaanbieding. Na de actieperiode geldt het normale abonnementstarief.
Op dit moment zijn er helaas geen aanbiedingen voor een proefabonnement op NRC. U kunt wel gebruik maken van de op Abonnement.nl genoemde kennismakingsaanbiedingen. Zo kunt u NRC voordelig proberen. U zult het abonnement echter wel tijdig moeten opzeggen om te voorkomen dat het na de actieperiode doorloopt. Hoe u dit eenvoudig doet, leest u op service.abonnement.nl.
Met een abonnement heeft u automatisch toegang tot de digitale edities van NRC. U ontvangt na de aanvraag van de uitgever meer informatie over hoe u NRC leest op uw smartphone, tablet en computer.
Op dit moment zijn er helaas geen aanbiedingen voor cadeauabonnementen. U kunt bij een normaal abonnement wel het adres van een ander opgeven. Houdt u er dan echter rekening mee dat hier de post van de uitgever naar toe wordt gestuurd. En dat u het abonnement moet opzeggen. Doet u dat niet dan loopt het na de actieperiode automatisch door.
Voor het opzeggen of wijzigen van een lopend abonnement op NRC neemt u contact op met de klantenservice van de uitgever. Op service.abonnement.nl vindt u meer informatie en contactgegevens.

Wat vinden anderen van NRC

" Artikelen en nieuws zijn duidelijk Waar het gaat wringen zijn de reclames voor cruise schepen en extreem dure vakanties in een tijd waarin het ook in de krant om het ... "

" Het lukt me niet om hem iedere dag van voor naar achter te lezen. Maar ik blader hem iedere dag door. Eigenlijk voornamelijk 's ochtends. De zaterdagkrant is iedere week ... "

" Goede objectieve krant "

" Veel achtergrond info. die goed onderbouwd is "

" Heb al jaren NRC Next met in het weekend NRC. Ben er op uitgekeken. Afgelopen weekend een katern met een grote Ricoh-reclame en de Lux slaat tegenwoordig als een tang op ... "

" zeer goed dagblad, uitgebreide artikelen die interessant zijn het weekend "

" We hebben voor een zaterdag abonnement gekozen om lekker bij een kopje koffie aan de eettafel interessante artikelen lezen. of op zondagmorgen wanneer iedereen nog op bes ... "

" Veel achtergrond nieuws, uptodate, lees dit graag op zondagochtend "

" Inhoudelijk de beste krant van Nederland. Fijn om te lezen, goede artikelen. "

" Goed gevarieerde artikelen, met voldoende diepgang. "