Jaap Groenendijk
01-09-2023

Formule1 Magazine review

Formule1 is met diepgaande reportages, exclusieve interviews en nauwkeurige analyses als hét tijdschrift voor motorsportfans.

Formule1 Magazine review

Formule1 doet dat al 25 jaar de harten van F1-fans sneller doet kloppen. En nu met Max Verstappen meer en sneller dan ooit. Het magazine heeft met diepgaande reportages, exclusieve interviews en nauwkeurige analyses zichzelf gevestigd als dé bron van informatie voor Nederlandse F1-fans.

Het blad komt 18 keer per jaar uit; na ongeveer iedere Formule 1-race. Daarnaast ontvangt u als abonnee 3 specials: de Preview Special, een extra dikke Zomerspecial en natuurlijk het Jaaroverzicht.

- Prijzen nieuw Formule1 abonnement -
Titel Periode Prijs Korting  
Formule 1 3 nummers €15,99 33% Bestel
Formule 1 5 nummers €24,99 37% Bestel
Formule 1 10 nummers €39,99 50% Bestel

De inhoud

In ieder nummer van Formule1 vindt u uitgebreide raceverslagen, gedetailleerde technische analyses en diepgaande interviews met coureurs, teambazen en andere sleutelfiguren in de paddock. Daarnaast biedt het magazine ook exclusieve achtergrondverhalen en artikelen met een historisch perspectief.

De deskundige redactie heeft het vermogen om complexe technische concepten en strategieën op een begrijpelijke manier uit te leggen. Hierdoor zal ook de minder ervaren fans de sport beter kunnen begrijpen. Het tijdschrift vindt over het algemeen een goede balans tussen deskundigheid en toegankelijkheid.

Het tijdschrift

Het blad op zichzelf is mooi, zoals het een F1 magazine betaamt. Het papier voelt luxe aan - hoewel niet op het niveau van de dure woon- en modebladen. En de tekstopmaak en de vele, vaak spectaculaire, foto's geven het magazine een stijlvolle en moderne uitstraling. Daarnaast is de schrijfstijl vlot met korte zinnen en veel populaire begrippen, wat het lezen (ook van de meer technische artikelen) veraangenaamd.

Foto's vormen een héél belangrijk onderdeel van het magazine. Zozeer zelfs dat het enigszins afleidt als je aan het lezen bent. Om toch nog genoeg tekst en informatie te kunnen delen, is er gekozen voor een relatief klein lettertype. Dit is ook nog een 'serif' lettertype (met een 'schreef' aan het uiteinde van de lijnen van de letter), wat het voor mensen met minder scherpe ogen misschien moeilijk leesbaar maakt. Als u een leesbril heeft, zult u hem dus waarschijnlijk nodig hebben.

Klik om te vergroten.

Formule1 magazine digitaal

Met een Formule1 abonnement heeft u ook toegang tot de digitale edities van het magazine. Deze krijgt u via de Mijn Magazine-app van de uitgever Roularta. Deze app is niet spectaculair naar moderne maatstaven, maar werkt gewoon goed.

Verder biedt Formule1 geen of nauwelijks exclusieve online content voor abonnees. Zoals bij de meeste tijdschriften, neemt u een abonnement op Formule1 voor de printversie; níet voor de digitale opties.

Voor wie is Formule1?

Formule1 mikt op een brede doelgroep van motorsportliefhebbers van alle leeftijden. Of u nu een doorgewinterde Formule 1-veteraan bent of net begint met het verkennen van de sport, het magazine heeft iets te bieden. Het is een waardevolle bron voor fans die meer willen weten over de technische aspecten van de sport, de strategieën achter de races en de persoonlijkheden die het F1-wereldtoneel domineren.

Daarnaast biedt Formule1 ook nieuws, interviews en achtergrondverhalen die interessant zijn voor mensen die geïnteresseerd zijn in de bredere autosportwereld, zoals bijvoorbeeld de 24 uur van Le Mans en rallyevenementen.

Voor wie is Formule1 níet?

Formule1 is wel primair voor F1 fans. En u moet geen hekel aan Max Verstappen hebben, want deze krijgt vanzelfsprekend relatief veel (positieve) aandacht in dit F1-magazine. Andere races en disciplines krijgen zo nu en dan wel aandacht, maar F1 staat altijd centraal. Als u dit niet de allermooiste tak van de autosport vindt, kunt u waarschijnljik een leuker racemagazine vinden.

Online recensies

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende sterke en zwakke punten in online recensies:

Sterke Punten:

  • Uitgebreide en diepgaande raceverslagen
  • Deskundige technische analyses
  • Exclusieve interviews met coureurs en teambazen
  • Toegankelijke schrijfstijl die de complexe aspecten van de sport begrijpelijk maakt
  • Prachtige fotografie

Zwakke Punten:

  • Sommige lezers vinden de artikelen soms te lang
  • Beperkte aandacht voor andere takken van autosport buiten Formule 1
  • Soms wel heel veel grote foto's
  • Vrij klein lettertype maakt goede ogen of een leesbril noodzakelijk

Conclusie

Al met al is Formule1 een uitstekende bron van informatie en vermaak voor iedere echte F1-fan. Of u nu op zoek bent naar het laatste nieuws, diepgaande technische analyses of interviews met de hoofdrolspelers, dit magazine heeft het allemaal.

Gerelateerde artikelen