Jaap Groenendijk 05-05-2022

Columbus Travel review

Sinds 2005 laat Columbus Travel het alternatief voor massatoerisme zien. In ieder nummer worden onvergetelijke reiservaringen in kaart gebracht met respect voor de lokale cultuur en natuur.

Columbus Travel review

Sinds 2005 laat Columbus Travel het alternatief voor massatoerisme zien. In ieder nummer worden onvergetelijke reiservaringen in kaart gebracht met respect voor de lokale cultuur en natuur. Volgens Columbus Travel zijn ontdekkingsreizen de mooiste reizen. Het reismagazine toont u een wereld vol vreemde landschappen, culturen en denkbeelden.

Columbus stelt zich op als trouwe reisgenoot op deze levenslange ontdekkingsreis. Als een goede vriend die u helpt om alles te ervaren wat het leven en deze wereld mooi maakt, maar ook kritisch durft te zijn. Hoe verandert de wereld? Hoe kunnen we onszelf en onze denkbeelden blijven uitdagen?

- Prijzen nieuw Columbus Travel abonnement -
Titel Periode Prijs Korting  
Columbus Travel 3 nummers €22,50 5% Bestel
Columbus Travel 5 nummers €27,50 30% Bestel
Columbus Travel 10 nummers €50,00 37% Bestel

De schrijvers en fotografen van Columbus Travel zijn onafhankelijk en reizen de hele wereld over. Maar vaak blijven ze ook dicht bij huis. Het avontuur wacht immers vaak om de hoek. Daarom brengt Columbus Travel in elke editie niet alleen verre bestemmingen in beeld, maar ook minstens één of meerdere bijzondere gebieden in Europa en ons eigen land.

Voor de reportages werkt Columbus Travel zoveel mogelijk samen met lokale reisorganisaties, ondernemers en experts. Op die manier hoopt het bij te dragen aan de lokale economie. Alle activiteiten en accommodaties die de redactie aanbeveelt hebben zo min mogelijk ecologische impact.

Redenen voor Columbus Travel abonnement

 • Plan uw reizen aan de hand van vele reistips.
 • Lees over de avonturen van andere inspirerende reizigers.
 • Blijf op de hoogte van het laatste reisnieuws en de tips & tricks van locals en insiders.
 • Maak elke editie kans op een droomreis en een van de vele 'must-have' reisaccessoires.

Het blad

Columbus Travel is bijna net zo mooi als de reizen die het beschrijft. Het papier voelt goed aan zonder dat het overdadig is. De lettertypen zijn modern en goed leesbaar. Grote koppen zorgen voor stijlvolle pagina's en geven duidelijk aan waar het op die pagina over gaat. Tot slot valt het gebruik van de witruimte (o.a. in de marges). Hierdoor krijgen de foto's alle ruimte om the 'shinen'.

Foto's staan sowieso centraal in Columbus Magazine. Misschien nog wel meer dan de teksten. De foto's zijn zonder uitzondering prachtig en dragen enorm bij aan het leesplezier. Ieder nummer is een bewaarnummer, alleen al voor de foto's.

Klik om te vergroten.

Online recensies

Onderstaande sterke punten worden vaak genoemd in de online recensies van Columbus Travel.

 • Inspirerende inhoud - Columbus Travel staat bekend om het bieden van inspirerende en diepgaande reisinhoud, inclusief boeiende foto's en goed geschreven artikelen die de lezers van de gebaande paden brengen.
 • Diverse bestemmingen - Het tijdschrift bestrijkt een breed scala aan bestemmingen, zowel populaire als minder bekende, om aan verschillende reisvoorkeuren en interesses tegemoet te komen.
 • Praktische tips - Columbus Travel biedt praktische tips en aanbevelingen voor het plannen van reizen, waaronder ideale routes, aanbevolen activiteiten en suggesties voor accommodaties.
 • Authenticiteit en lokale focus - Het tijdschrift richt zich op het bevorderen van authentieke reiservaringen en benadrukt het belang van respect voor lokale culturen en het milieu.
 • Hoge productiekwaliteit - Columbus Travel staat bekend om zijn hoge productiekwaliteit, waaronder goed ontworpen lay-outs, aantrekkelijke visuals en informatieve kaarten.

Onderstaande zwakke punten worden echter ook genoemd.

 • Beperkte geografische dekking - Hoewel Columbus Travel een verscheidenheid aan bestemmingen behandelt, vinden sommige gebruikers dat bepaalde regio's of landen minder aandacht krijgen dan andere.
 • Beperkte digitale aanwezigheid - De online aanwezigheid van Columbus Travel is relatief beperkt in vergelijking met andere online reisbronnen.
 • Invloed van advertenties - Sommige aanbevelingen van het tijdschrift lijken te zijn beïnvloed door een adverteerder, wat de objectiviteit ter discussie stelt.
 • Prijsstelling - Sommige gebruikers vinden de abonnements- of aankoopprijs van Columbus Travel relatief hoog in vergelijking met andere reismagazines of online bronnen.

Wilt u zelf kijken wat u goed en minder goed vindt? Maak dan gebruik van een van de kennismakingsaanbiedingen voor Columbus Travel.

Gerelateerde artikelen