Jaap Groenendijk
10-04-2023

Financieele Dagblad verkozen tot European Paper of the Year 2022

Het FD is in 2022 verkozen tot European Paper of the Year. Deze jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door de ENPA.

Financieele Dagblad verkozen tot European Paper of the Year 2022

Het Financieele Dagblad (FD) is in 2022 verkozen tot European Paper of the Year. Deze jaarlijkse verkiezing wordt georganiseerd door de European Newspaper Publishers' Association (ENPA). De ENPA heeft als doel om de kwaliteit van Europese kranten te promoten en te belonen.

Niet voor het eerst

Het Financieele DagbladFinancieele Dagblad heeft in het verleden al meerdere prijzen gewonnen. Zo werd de krant in 2018 uitgeroepen tot 'Beste Krant van Nederland' en won het in 2020 de 'European Newspaper Award' in de categorie 'Beste Dagblad'. Deze prijzen zijn een erkenning voor de hoge kwaliteit van de berichtgeving en het journalistieke vakmanschap van het Financieele Dagblad.

Het oordeel van jury

De jury van de European Paper of the Year-verkiezing heeft het Financieele Dagblad in 2022 uitgeroepen tot winnaar vanwege de volgende redenen:

  • De krant sluit goed aan bij de behoeften van haar lezers met een sterke focus op economisch nieuws en financiële analyse. Het FD biedt diepgaande en actuele informatie over de economie, bedrijven en beurzen.
  • De krant hanteert een hoge journalistieke standaard en hecht veel waarde aan onafhankelijke en kritische berichtgeving. Het FD heeft in 2022 verschillende primeurs gehad, waaronder een serie artikelen over belastingontwijking door multinationals.
  • De krant is innovatief op het gebied van technologie en design. Zo heeft het FD in 2022 een nieuwe website gelanceerd met een verbeterde gebruikerservaring en zijn er nieuwe digitale producten ontwikkeld, zoals een app voor beleggers.
  • Het FD heeft in 2022 een sterke groei doorgemaakt, zowel op papier als digitaal. De krant heeft nieuwe abonnees aangetrokken en heeft een grotere online aanwezigheid gerealiseerd.

Al met al is het Financieele Dagblad volgens de jury een krant van hoge kwaliteit, die zich onderscheidt door zijn economische focus, journalistieke integriteit, innovatie en groei. Het is dan ook volgens haar terecht dat de krant in 2022 is verkozen tot European Paper of the Year.

Gerelateerde artikelen