Fashionista wordt Fashionchick Girls

Fashionista wordt Fashionchick Girls

Of... "Fashionista verdwijnt. En Fashionchick krijgt een eigen blad."

Je kunt op verschillende manieren naar de "naamswijziging" kijken. Maar het lijkt sowieso een goed idee. Fashionista heeft al jaren moeite om de aantallen op peil te houden. Fashionchick.nl is daarentegen al jaren een succesvol (online) concept - rondom welke het de laatste jaren misschien wel iets stiller is geworden. En ... beide zijn van dezelfde uitgever: Sanoma.

Met de "naamswijziging" versterkt Sanoma dus tegelijkertijd 2 actviteiten: (1) de uitgave van een tienermagazine voor meisjes én (2) de exploitatie van een online fashion shop. Beide profiteren van elkaars bereik, kennis en contacten bij adverteerders.

Zelfde doelgroep (meiden). Nieuwe vormgeving.

Fashionchick Girls richt zich op modebewuste meiden van 13 tot 19, net als eerder Fashionista. Maar voor het overige verandert er veel. Het magazine wordt groter (letterlijk) en krijgt een nieuwe, glossy vormgeving. Populaire rubrieken uit Fashionista (op het gebied van fashion, beauty, love en life) blijven bestaand. En worden aangevuld met bijdragen uit het team van Fashionchick. En natuurlijk zal meer dan voorheen de link worden gelegd naar internet. En dan in het bijzonder Fashionchick.nl, waar je je outfit direct kunt bekijken en kopen.

Ben je (of is je dochter) een modebewuste tiener? Dan is een (proef)abonnement Fashionchick Girls zeker het proberen waard. Maak wel even afspraken over het kledingbudget...