F&L Publishing maakt een doorstart met Rotterdamse investeerder

F&L Publishing maakt een doorstart met Rotterdamse investeerder

De Rotterdamse investeerder Shatho Beheer heeft de uitgever F&L Publishing Group overgenomen. Het bedrijf, dat onder andere de Nederlandstalige versie van het tijdschrift c't maakt, gaat door met een groot deel van het personeel en een deel van de magazines.

Volgens de nieuwe eigenaar merken de abonnees en de winkeliers 'weinig tot niets' van de overname, zo meldt Adformatie. Onder de naam F&L Media wordt een doorstart gemaakt met een groot deel van de werknemers van het kantoor in Nijmegen en een deel van de magazines zullen daar onderdeel van uitmaken.

Magazines als iCreate, Chip Foto Magazine, c't, Auto Review en Alles over Geschiedenis zouden een snelle doorstart krijgen; abonnees van deze tijdschriften kunnen begin volgend jaar de nieuwe nummers op hun deurmat verwachten.

Voor welke tijdschriften het doek valt, is nog niet duidelijk. Oorzaak van het faillissement was de terugloop op de bladenmarkt, aldus curator Hans Mulder van Heijltjes Advocaten uit Nijmegen: "Dat speelt al jaren. Er zijn al diverse reorganisaties geweest, maar die zijn onvoldoende gebleken." De recente cao-afspraak over een salarisverhoging van 1,5 procent, was volgens de curator een extra last voor de Nijmeegse uitgever die voor het tweede jaar verlies maakt.