NRC wordt 1 krant. In de middag. In de avond. En online.

NRC wordt 1 krant. In de middag. In de avond. En online.

Volgend jaar wil NRC nog slimmer gaan uitgeven. "De printedities van NRC Handelsblad en nrc.next worden één."


De nieuwe Nieuwe Revu is strakker en dikker

En meer optimistisch. Hoofdredacteur Jonathan Ursem wil vasthouden aan de formule die de Nieuwe Revu haar reputatie hebben gegeven: vaak schokkende verhalen over misdaad, onderwereld en oorlog. Met niets verhullende fotografie. En populair taalgebruik. Maar dan moderner en, uhhh, vrolijker.


De zaterdagkrant als opinieblad

De zaterdagkrant als opinieblad

Het gaat slecht met de Nederlandse dagbladen. Maar ze hebben een zieltje teruggewonnen. Na meer dan 15 jaar ben ik weer abonnee. Van het NRC. Let wel: alleen op zaterdag.


Uitleg over mobiele abonnementen

Wie op zoek is naar een nieuw mobiel abonnement, kan kiezen uit verschillende soorten mobiele abonnementen. Maar welk abonnement is het voordeligst en onder welke omstandigheden? Kun je beter voor een sim only abonnement kiezen, of voor een abonnement met toestel? De voors en tegens op een rijtje.


LINDA.tv weet de ogen op zich gericht

LINDA.tv weet de ogen op zich gericht

Het magazine (of beter gezegd "het merk") LINDA krijgt een eigen online tv-kanaal: LINDA.tv. Via de website en de speciale apps voor Apple en Android kun je nu dagelijks bekijken wat LINDA vindt dat je moet zien.


Regionaal dagblad als gemeentelijke waakhond

Regionaal dagblad als gemeentelijke waakhond

Uit een onderzoek ingesteld door het Stimuleringsfonds voor de Pers naar de kwaliteit van regionaal nieuws is gebleken dat deze online nog veel te wensen overlaat. Zeker bij grotere gemeenten geven de regionale dagbladen nog altijd de meeste informatie het reilen en zeilen van gemeentes en gemeentebestuurders.


Tijdschriften populair onder kinderen van 6 tot 12

Tijdschriften populair onder kinderen van 6 tot 12

Volgens het Nationaal Onderzoek Multimedia lezen kinderen van 6 t/m 12 jaar nog altijd regelmatig een tijdschrift. Maar liefst 94% bladert regelmatig door een magazine. En uit vrije wil - hoewel dat meer een aanname van onze kant is op basis van de tijdschriften die het meest worden genoemd door de kinderen.


Nieuwe vormgeving voor NRC

Nieuwe vormgeving voor NRC

Het is NRC heeft een nieuwe vormgeving. En hoewel je mogelijk zou denken dat vormgeving bij kranten minder belangrijk is dan bij tijdschriften is dat zeker niet het geval. Het doel is anders. Maar de elementen en het belang zijn dezelfde.